Upwork Test Answer PHP 5 Skill Test

Question: 01
Which composite data types are supported by php?

Answer: Array


Question: 02
The default value of register_globals in PHP is:

Answer: Off


Question: 03
Which of the following is not a valid PHP connection status?

Answer: open

Question: 04
Choose the correct statement:

Answer: include() includes and evaluates a specific file
require_once() includes and evaluates a specific file only if it has not been included before


Question: 05
If the session_cache_expire() is not set, then by default the session cache will expire after:

Answer: 3 hrs


Question: 06
What will be the output of the following script?
$count=50;
function Argument()
{
$count++;
echo $count;
}
Argument();
?>

Answer: It will print 1


Question: 07
What is true regarding this code?

Answer: setcookie will return true


Question: 08
Which of the following is not a correct way of printing text in php5?

Answer: echo "Plain text";


Question: 09
Which of the following is not the correct way of starting a session?

Answer: session_initiate()

                                                                                                                    

Question: 10
Which of the following functions do you need to implement HTTP Basic Authentication?

Answer: None of the above


Question: 11
Which of the following Command Line Interface constant is not defined in the CLI SAPI?

Answer: STDPRT


Question: 12
Which of the following statements is correct with regard to final and abstract?

Answer: a. An abstract class cannot have final methods


Question: 13
State whether True or False
Paamayim Nekudotayim operator allows access only to the static members of a class?

Answer: True


Question: 14
Which of the following statements is true with regard to comparisons in PHP5?

Answer: With (===) operator, object variables are identical if and only if they refer to the same instance of the same class.


Question: 15
Which of the following built-in function assist in checking if actually the function exists or not?

Answer: function_exists


Question: 16
What will be the output of the following code?
$a = 0.0;
for ($i = 0; $i < a ="="">

Answer: 1


Question: 17
What will be the output of the following code?
$i=4;
$j=30;
$k=0;
$k=$j++/$i++;
echo $i . " " . $j . " " . $k . " ";

Answer: 5 31 7.5


Question: 18
Which of the following is a not a correct way of commenting in php?

Answer: /#PHP Comment


Question: 19
Following is a php code block:
$m=9;
$n=99;
$z=8;
$z=$n++/$m++ + --$z;
echo $z;
what will be the output?

Answer: 18


Question: 20
Which of the following is the correct way of specifying default value?

Answer: function GetDiscount($Type = "Special") { . . . }


Question: 21
With reference to the following php script:
print 'Text Line1'
print 'Text Line2'
?>
What will be the output on running the script?

Answer: Error message will be printed


Question: 22
What will be the ouput of the following code?

for ($i = 0; $i < i ="="">
0134


Question: 23
Late PHP versions support remote file accessing for the functions:

Answer: include_once()
        require_once()
         both of them


Question: 24
You have designed a user login form as follows:

User Name:  
Password:  
How can you access the username entered by the user in the 'Validate.php' webpage?

a. $var= $_POST['username'];
b. $var= $_REQUEST['username'];
c. import_request_variables('p', 'p_');
d. $var= $p_username;
Answer: Both of them


Question: 25
Which of the following does not represent logical AND operator in PHP?

Answer: &amp


Question: 26
Which of the following is not true for a persistent connection?

Answer: These can't be converted to non-persistent connections


Question: 27
Which of the following are invalid data types in PHP?

Answer: char


Question: 28
The Manager and Office classes are as follows:
class Manager{
function printName() {
echo "Manager";
}
}
class Office{
function getManager() {
return new Manager();
}
}
$ofc = new Office();
???
?>
Which of the following should replace '???' to obtain the value of printName() function?

Answer: $ofc->getManager()->printName();


Question: 29
The classes are defined as follows:abstract class BaseCls{
protected abstract function getName();
}
class ChildCls extends BaseCls{
}
Which of the following implementations of getName() is invalid in ChildCls?

Answer: public function getName(){}


Question: 30
Which of the following variable declarations within a class is invalid in PHP5?

Answer: var $term =3;


Question: 31
What will be the output of following code?
$arr = "a";
$arr[0]="b";
echo $arr;
echo $arr[0];

Answer: bb


Question: 32
For the following code: the output will be:

Answer: 171


Question: 33
What is the result of the following expression?

Answer: 5+2 * 4+6


Question: 34
What will be the output of following code?
$var = 1 + "-1.3e3";
echo $var;

Answer: -1299


Question: 35
What will be the output of following code?
$var1="a";
$$var1="b";
echo "$var1 $a";

Answer: a b


Question: 36
What is the output of the following code?
$a = 500;
$b = 200;
echo $a % 2
* $b;
?>

Answer: 0


Question: 37
What will be the ouput of the following code?
if (-1)
print "true";
else
print "false";
?>

Answer: true


Question: 38
What will be the output of the following code?
echo 126;

Answer: 126


Question: 39
Consider the following sample code:
$x = 0xFFFE;
$y = 2;
$z = $x && $y;
What will be the value of $z?

Answer: 1

Don't Miss A Single Updates

Remember to check your email account to confirm your subscription.

Blogger
Disqus
Post a comment ➜

No Comment