Prerequisites Of Economic Development

Economic development is a socio-economic process. Before starting this process some pre-conditions and positive environment is needed. The preconditions of economic development are called the elements of economic development. The pre-conditions are as follows –

1. Natural resources:

One of the important pre-requisite is natural resource. The country which have more natural resources there is more favourable condition for development. The country which has no natural resources cannot think of rapid economic development.

2. Human resources:

Rapidly growing population is an obstacle in the way of development but controlled, educated and skilled population can increase the development process, because skilled and educated population is called human capital. And it can ensure the proper utilization of natural resources.

3. Capital formation:

Scarcity of formation of capital is an important hindrance for economic development of any country. Savings and formation of capital are inadequate because of per capital income is too poor. When income and savings increase capital also increase.

4. Entrepreneurship class:

The role of entrepreneurs is great in private sector for economic development. The main role of entrepreneurs is establishing mills and workshops, especially in large industry in public sector, and to bear the risk and uncertainty.

5. Technology:

Economic development is greatly depends on production, and much production fully depends on technological development. It technology society. The amount of production is very limited and scarce in this stage. Modern science and technology is not applied in production sector in this stage. As a result per-capital income is very low. In this stage savings, investment and capitalization rate is tremendously low. Social disorder and political uncertainty is existed in the country. For that above reasons in the traditional society, the rate of economic development is very low.

6. Pre-take off stage:

Pre-take off stage is the starting point of economic development. The knowledge of science and technology spread out and rate of literacy increased in this stage. A group of entrepreneurs are ready to take any types of risk for capital investment. In pre-take of stage 5% of national income is applied in capitalization. Totally economic development is occurred here but not in satisfactory stage. Kenya, Thailand, Cambodia are in the pre-take-off stage.

7. Take of stage:

Take of stage is the fighting stage of economic development. In this stage employment and newly invented industries are increased. For greater employment and savings as well as capital are increased. 5-10% of total national income is applied in this stage. Generally one country stays in this stage for 20-30 years. India, Philippine, Chile is the models of this stage.

8. Self Sustaining Stage:

Self sustain stage is the highest stage in the optimum level of economic development. In this stage one country fully stops its import and produces it. They don’t take any loan. Here production rate is faster than population growth rate. 10-20% national income is applied for capitalization. It takes 60 years for one country to reach this stage.

9. Mass consumption:

When the consumption is more than optimum level is called mass consumption. In this stage many industrial institutions are engaged in luxurious product. Here over consumption of foods, cloths, and commodities are noticeable. USA, UK, Canada, China, Japan has reached in this stage.

oDesk Test Answer U.S. English Basic Skill Test (Latest)

Question 1:
Choose the series of prepositions that best completes the following sentence.
Charlotte knew________the secret investigation_________her past, but she closed her eyes to it and pretended it wasn’t happening.

Answer: a. of, about
 
Question 2:
Choose the series of adjectives and adverbs that best completes the following sentence.
I think Pamela deserves to be punished for her________stupid and________behavior.
Answer: b. totally, irresponsible
 
Question 3:
Which of the following sentences punctuated correctly?
a. Tracy bought three suits; seven scarves; and ten pairs of shoes.
 Answer: b. We are expecting a hurricane this afternoon, therefore we have closed the school early.

 

Question 4:
Choose the series of adjectives and adverbs that best completes the following sentence.
While_________of our relatives live on the__________hill in the county, _________of our friends live in the _________areas of the valley.
Answer: c. many, windiest, most, more, protected

 

Question 5:
Complete the following sentence by choosing the phrase with the best word order from the options given.
Those who are not wise_____________.
Answer: d. does not need to be necessarily stupid.

 

Question 6:
Choose the series of pronouns that best completes the following sentence.
Don’t _________think Larry should call__________wife if______________is going to be late for dinner?
Answer: a. you, his, he

 

Question 7:
Rearrange the following words to create most logical and grammatically correct sentence.
days for last has good weather few The been the not
Answer:d. The weather has not been good for the last few days

 

Question 8:
Choose the series of adjectives and adverbs that best completes the following sentence.
Knowing that February was the___________month of the year, Cheryl planned her vacation____________.
Answer: b. shortest, accordingly

 

Question 9:
Rearrange the following words to create most logical and grammatically correct sentence.
Answer: e. Whenever I can’t spend time with my friend, I always speak to him on the phone.

 

Question 10:
Read the following question and choose the response that uses the correct corresponding verb tense.
Does Jack wear that furry hat often?
Answer: d. No, he only wears it when his ears are cold.

 

Question 11:
Which of the following sentence illustrates correct pronoun usage?
a. is those the set of plates the bride wanted, or did she want this set?
d.Whose book is that-his or our?
Answer: e. None of the above

 

Question 12:
Which of the sentence illustrates proper sentence structure?
a. Everyone knows that a mango is much sweeter to an orange
Answer: d. The queen had hardly finished her speech when the people began to disperse.

 

Question 13:
Change the following sentence from a quotation to indirect speech.
“It may snow tomorrow.” he said.
Answer: d. He said it might snow tomorrow.

 

Question 14:
Which of the following sentence punctuated correctly?
Answer: d. “Come here.” she said, “and let me get a good look at you.”

 

Question 15:
Change the following sentence from a quotation to indirect speech.
“Sharon must go to the bank today.” said Albert.
Answer: d. Albert said Sharon had to go to the bank today.

 

Question 16:
Choose the option that correctly changes original sentence from active to passive.
ORIGINAL SENTENCE:
That tall man is carrying a lot of lumber.
REWRITTEN SENTENCES:
Answer: d. A lot of lumber is being carried by that tall man.

 

Question 17:
Choose the series of prepositions that best completes the following sentence.
I placed my notes__________my desk and referred to them____________ the meeting.
Answer: b. beside, during

 

Question 18:
Rearrange the following words to create most logical and grammatically correct sentence.
Sleeping likes the . midday Katie until on weekends
Answers: Katie likes sleeping until midday on the weekends.

 

Question 19:
Choose the series of verbs that best completes  the following sentence.
Everyone ____________too busy cooking and __________ the campsite ____________ the family _________ from the woods.
Answers: d. was, setting up, to notice, watching

 

Question 20:
Choose the series of verbs that best completes  the following sentence.
I find it very hard to remember ______________ letters that are entrusted to me. In fact, I remember_____________to do so dozens of times!
Answer: d. mailing, forgetting

 

Question 21:
Choose the series of articles and conjunctions that best completes  the following sentence.
Lilacs ___________ violets are usually purple, I have seen some _________ are white.
Answer: c. and, although, that

 

Questions 22:
Complete the following sentence by choosing the phrase with the best word order from the options given.
Only after they had an exhaustive study__________ how to adapt the technology to the needs of our company.
Answer: c. they did begin to understand

 

Question 23:
Which of the following sentence illustrates proper use of comma?
a. Randy wanted to end the meeting, but Amy wanted to prolong it.
e. a and b
Answer: f. All of the above

 

Question 24:
Which of the following sentence does NOT illustrates correct verb and tense usage?
Answer: b. Clarabelle’s mother absolutely hated nicknames and always calls her daughter by her full name.

 

Question 25:
Choose the series of prepositions that best completes the following sentence.
Victor, who stole ____________ ideas and used them  to make _________ a millionaire, never once offered ______________ a world of thanks.
Answer: d. our, himself, us

 

Question 26:
Choose the series of prepositions that best completes the following sentence.
______________ is the name of the opera, and ___________ role did you say Maria would play?
Answer: c. What, which

 

Question 27:
Choose the verbs and phrases that best completes the following sentence.
This dish _____________ too spicy. Why ___________ so pepper?
Answer: e. a and c

 

Question 28:
Change the following sentence from a quotation to indirect speech.
Carol has said, “I am responsible for this project.”
Answer: a. Carol has said that she is responsible for this.

 

Question 29:
Choose the series of prepositions that best completes the following sentence.
Although Marvin said he had the keys___________ the flower pot, we were unable to find them___________ the dark. In the end, we waited for him at the coffee shop ____________the corner.
Answer: a. under, in. around

 

Question 30:
Complete the following sentence by choosing the phrase with the best word order from the options given.
The excited children who had run toward the loud _______________.
Answer:d. music, told the others about the ice cream truck outside.

 

Question 31:
Rearrange the following words to create most logical and grammatically correct sentence.
your company name? of what the is
Answer: c. What is the name of your company?

 

Question 32:
Which of the following sentences NOT punctuated correctly?
a. All of the apple’s at the grocers were rotten so I bought oranges instead.
Answer: b. “Seven canteens full of water should enough for the hike,” said Tabitha.

 

Question 33:
Choose the series of prepositions that best completes the following sentence.
After realizing that our hosts hadn’t actually invested _________ to ____________ party. ____________ excused ____________ from the table and slipped out the back door.
Answer: a. us, their, we, ourselves.

 

Question 34:
Which of the following sentences illustrates the proper use of parallel construction?
Answer: b. We painted the conference room yellow, hung a poster on the wall, and are rearranging the chairs.

 

Question 35:
Which of the following sentence uses correct pronoun usage?
a. to whom are your employees going to report while you’re gone?
Answer: e. All of the above

 

Question 36:
Choose the series of adjectives and adverbs that best completes the following sentence.
The archeologists were_____________ to discover such a __________ and__________ ____________ artifact at that mostly uncovered site.
Answer: b. amazed, rare, incredibly, beautiful




Question 37:
Change the following sentence from a quotation to indirect speech.
“I’m not feeling well,” Agatha said.
Answer: a. Agatha has said that she doesn’t feel well.

oDesk Test Answer Windows XP Test (Latest)

Question: 01
There is a better method to enable or disable services on your computer than using msconfig and hardware profiles. When using msconfig, you might disable some services that are necessary to boot the system. Which of the following should be used to enable or disable services?

a.     Device Manager
b.     Event Viewer
c.     Microsoft Management Console (MMC)
d.     Local Security Polic
c.     Microsoft Management Console (MMC)
Ans: C


Question: 02
What is the key combination to Quit a program through Task Manager that is not responding?

a.     Alt + Del
b.     Ctrl + Alt + Del
c.     Ctrl + Del
d.     Shift + Alt + Del
Ans: d


Question: 03
Windows XP tracks whatever files that load during every boot and application launches, and the operating system uses that information to prefetch files into RAM. These prefetch data are parsed into a file named __________ located in the Windows\Prefetch folder on the boot drive. Every three days, a limited defragmentation operation automatically occurs in the background during idle for only those files in that file to further speed up the computer's file access?

a.     Defrag.sys
b.     Prefetch.sys
c.     Defrag.ini
d.     Layout.ini
Ans: c


Question: 04
Accelerator (hot) keys: Several menu commands, such as File, Edit, Table, or Tools, have one underlined letter as shown. The command associated with the underlined character can be Quickly executed if that character is entered on the keyboard immediately after the _____ key is pressed?

a.     Shift
b.     Alt
c.     Ctrl
d.     Windows
Ans: b


Question: 05
An icon with an arrow in its lower-left corner, which can be clicked for quick access to the object it represents, is a(n):

a.     Application icon
b.     Folder (directory) icon
c.     Document icon
d.     Shortcut icon
Ans: b


Question: 06
A common name given to the bitmapped desktop image (usually a picture) that serves as a background for the entire desktop is:

a.     Wallpaper
b.     Theme
c.     Texture
d.     Mosaic
Ans: a


Question: 07
Which of the following statements about Windows XP features is/are correct?

a.     Windows XP can automatically download updates.
b.     Windows XP offline files allows you to synchronize your files with your file server.
c.     If Fast User Switching is enabled, you cannot use offline files.
d.     There is a "System Restore" functionality within Windows XP.
Ans: b


Question: 08
Which of the following is/are valid Window's file names?

a.     expert-rating
b.     expert rating
c.     expert*rating
d.     643764736
e.     expert rating certifications!
Ans: a


Question: 09
Which statement(s) about the Recycle Bin is/are correct?

a.     All deleted files except media files are sent to the Recycle Bin.
b.     You can restore any selected files from the Recycle Bin folder by right clicking and
        then selecting Restore.
c.     The Recycle Bin stores files for one month before permanently deleting them.
d.     More than one file at a time cannot be restored from the Recycle Bin.
Ans: c


Question: 10
Which of the following statements about the file security levels while browsing is/are correct?

a.     Low is designed with the minimum safeguards.
b.     Under Low security, active content such as scripting, runs without prompting.
c.     Medium-low is the same as Medium but with less frequent prompts.
d.     Medium is the default security level for the Internet.
e.     All of the above
Ans: e


Question: 11
Which of the following would be a System Restore feature in Windows XP?

a.     It allows you to take a quick backup of your important data.
b.     It helps you recover data that has been lost due to a hard disk crash.
c.     It allows you to quickly clean up unwanted files, folders, and desktop icons.
d.     It allows you to restore your computer to a previous state in case of a system problem.
e.     It allows you to quickly reinstall Windows XP in case of need.
Ans: d


Question: 12
How can you customize Advanced Start menu options in windows XP operating system?

a.     Right click on the Taskbar and click the Customize button.
b.     Right click on the Taskbar, choose Properties, click on Start Menu, and click the
        Customiz button.
c.     Right click on the Taskbar and choose open all users.
d.     Left click on the Taskbar; choose Properties.
Ans: b


Question: 13
You can create and edit files using the Windows Notepad. What are the extensions of a file that has been created using Notepad?

a.     .doc
b.     .text
c.     .txt
d.     .html
Ans: b


Question: 14
What happens when you hold down the Windows button key and press the E key?

a.     It opens the Windows Explorer.
b.     It opens the Internet Explorer.
c.     It opens the default search engine.
d.     It opens the color settings.
Ans: a


Question: 15
You are logged in as an administrator to the computers on your small local network and you want to change the names of those computers and the workgroup so that their names are more informative. One way to change the names would be to:


 a.     Open the System control panel. Select the System tab and then click Change. Enter the desired
         name for the computer and click OK.
b.     Open the System control panel. Select Change Name from the Edit menu and then click
        Change Name. Enter the desired name for the computer and click OK.
c.     Right click the Desktop and select Personalize. Select the Computer Name tab and then click
        Change. Enter the desired name for the computer and click OK
d.     Open the Performance and Maintenance control panel. Select the Computer Name tab and then
        click Change. Enter the desired name for the computer and click OK.
e.     Right Click on My Computer icon, choose properties and select tab 'Computer Name' or(use
        run command and put sysdm.cpl) and click on the Change button. Enter the desired name for
        computer and click OK.
 Ans: d


Question: 16
The _____________ is a large hidden file where Windows XP finds information about all of the hardware, software, and various settings and user options?
a.     Windows Registry
b.     Finder
c.     Preferences
d.     Windows SysOps
Ans: c


Question: 17
Which of the following activities can you accomplish with the Remote Desktop feature in Windows XP?

a.     You can get a miniature view of your desktop by clicking on the Desktop icon.
b.     You can automatically clear up unwanted Desktop icons.
c.     You can view files and documents on your computer's desktop from a coworker's computer.
d.     You can view files and documents on any computer's desktop from your computer.
Ans: c


Question: 18
The hard-drive utility tool in Windows XP for automatically fixing file system errors or for searching for and attempted recovery of bad sectors is:

a.     CheckDisk (CHKDSK)
b.     SystemCheck (SYSCHK)
c.     DiskFix (DSKFX)
d.     DiskScan (DSKSCN)
Ans: a


Question: 19
By hovering the mouse pointer over the clock, what happens?

a.     It displays the time in a bigger font.
b.     It will speak out the time through the speaker connected to the computer.
c.     It will show the time in analog format.
d.     It will display the current day of the week and the date.
Ans: b


Question: 20
The left side of the Start menu contains two parts, separated by a thin horizontal line. The Windows XP term for manually inserting a shortcut to one of your chosen applications into the top part of the left side (by using the right-context menu of the application in Windows Explorer) is called:

a.     Attaching an application to the Start menu.
b.     Pinning an application to the Start menu.
c.     Placing an application into the Start menu.
d.     Porting an application to the Start menu.
Ans: d


Question: 21
Which of the following statements about Windows XP Internet Connection Sharing (ICS) is/are true?

a.     Using ICS, you can connect different computers to the Internet using just one dial-up
        connection, however you require at least two modems.
b.     You require a router for using ICS.
c.     Using ICS, a single computer can connect to more than one dial-up connection.
d.     Using ICS, a single computer can connect to a dial-up and DSL connection simultaneously.
e.     Using ICS, multiple computers can connect to the Internet through only one dial-up
             connection.
Ans: c


Question: 22
The older version of the Windows XP Desktop is called the "Windows Classic" look. One way to get the Windows Classic Desktop from the new default Windows XP Desktop is to:

a.     In the System control panel, select Properties from the View menu. Select the Desktop tab and
        click on the Desktop pull-down list and select Windows Classic. Click OK.
b.     Right-click on the desktop and choose Properties. Select the Themes tab and click on the
       Theme pull-down list and select Windows Classic. Click OK.
c.     In the Display control panel, select Properties. Select the Desktop tab and click on the Theme
        pull-down list and select Windows Classic. Click OK.
d.     Right-click on the desktop and choose Themes. Select the Desktops tab and click on the
        Desktop pull-down list and select Windows Classic. Click OK. 
Ans: a


Question: 23
Starting with Windows 95, the File Manager tool for organizing and controlling the files and folders of the computer's storage systems, such as the hard drive(s) and disk drive(s) has been called:

a.     Windows Manager
b.     Internet Explorer
c.     Windows Explorer
d.     Windows Task Manager
Ans: c


Question: 24
Windows XP includes a new type of view for folders that contain graphics files. This folder view is called _________ and displays small images of all the graphics in the folder in the bottom right- hand pane of Windows Explorer and a large image of a selected picture in the top right-hand pane?

a.     Gallery
b.     Images
c.     Pictures
d.     Filmstrip
Ans: d


Question: 25
What happens when you choose ClearType for your screen fonts in Windows XP?

a.     Only the black and white text will be visible.
b.     Only the text in primary colors will be visible.
c.     The font resolution is improved.
d.     The font size will automatically adjust to the screen area of the monitor.
Ans: b


Question: 26
Which of the following statements regarding Windows XP user access is/are correct?

a.     Multiple users cannot switch between accounts without restarting the computer.
b.     Multiple users can switch between accounts without restarting the computer.
c.     Windows XP does not support multiple user access.
d.     None of the above
Ans: d


Question: 27
With Windows XP, the default display resolution is 800x600 in 32-bit true color. With some computers 32-bit video tends to slow down screen redraws. How could you drop the screen depth to 16 bits instead of 32 bits in order to speed up the display in older PCs, especially laptops?

a.     In the Colors control panel, set the Colors option to Medium (16 bits).
b.     In the Color Management control panel, set the Color depth to Medium (16 bits).
c.     In the System control panel, set the Monitor depth to 16 bits.
d.     In the Display Properties dialog box, on the Settings page, set the Color quality option to
        Medium (16 bits).
Ans: d


Question: 28
A new function of Windows XP that allows two or more users in a local network to use only one Internet connection by routing all the Internet traffic through one computer is called __________________?

a.     Internet Routing
b.     Windows Internet Sharing (WIS)
c.     Internet Connection Sharing (ICS)
d.     Windows Connection Sharing (WCS)
Ans: b

Question: 29
Which of the following statements is/are correct regarding the grouping of Windows tabs?

a.     Only Windows of the same program can be grouped into one tab.
b.     You can group windows of all open programs into one tab.
c.     You can group windows of only two programs at a time.
d.     There is no option to group tabs in Windows XP.
Ans: d


Question: 30
Microsoft makes available a tool called the _____________________ for checking computers with a Windows operating system. This tool helps remove infections left by third-party software installed on the computer and displays a report describing the outcome in a log file named mrt.log in the %WINDIR%\debug folder?

a.     Microsoft Reliabilb.
b.     Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool
c.     Microsoft Windows Antivirus Tool
d.     Microsoft Recovery Tool
Ans:


Question: 31
Windows XP usually retains copies of old drivers when newer versions of them are installed or upated. If the new drivers have problems, the user can return to the previous version. Does this new Windows XP feature work with printer drivers?

a.     Yes
b.     No
Ans: a


Question: 32
Windows XP has a new user system. Its new user system:

a.     Was inherited from Windows 98.
b.     Was inherited from Windows 3.x.
c.     Was inherited from Windows NT/2000.
d.     Was not inherited from any prior Windows O/S.
Ans:  a,c,d


Question: 33
A new feature introduced in Windows XP that allows another user to log in and use the system without having to log out the previous user and Quit any running applications is known in Windows XP as:

a.     Multiple user login
b.     Simulcasting
c.     Fast user switching
d.     Multiprocessing
Ans: c


Question: 34
The Windows XP installs its search function that, by default, has an animated dog character, Rover Which of the following is/are true?

a.     Rover could be replaced with another animated character or with no character at all.
b.     Rover cannot be replaced by another character. It is a permanent feature.
c.     Rover could be replaced by another character, but another animated character must be
        used (instead of having no character at all).
Ans: b


Question: 35
What does the Desktop Cleanup Wizard do?

a.     It removes suspected virus shortcuts from the desktop.
b.     It removes the desktop wallpaper.
c.     It removes the desktop shortcuts that have never been used.
d.     It sends all the desktop icons to the Recycle Bin.
Ans: b


Question: 36
Windows XP has several command-line utility tools for troubleshooting the computer. Suppose that your computer seems to have a problem with connecting to the Internet. Before reporting your connectivity problems to your ISP, which tool could you use to display the current TCP/IP network configuration values and to refresh the Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) and Domain Name System (DNS) settings?

a.     Ping
b.     Ipconfig
c.     Tracert
d.     Msconfig
Ans: b


Question: 37
Which key combination would you use to flip between open windows?

a.     Alt + Shift
b.     Alt + Tab
c.     Ctrl + Tab
d.     Ctrl + Alt
Ans: a



Question: 38
What type of icons are displayed in the system tray?

a.     Icons of media-related programs.
b.     Icons of programs developed by Microsoft.
c.     Icons of programs that are loaded into memory.
d.     All of the above
Ans: b


Question: 39
Which of the following statements about icons on the desktop is correct?

a.     You can rename an icon by left-clicking the mouse button and selecting Rename.
b.     You can rename an icon by right-clicking the mouse button and selecting Rename.
c.     You can delete an icon by left-clicking and selecting Delete.
d.     You cannot rename an icon.
Ans:  b


Question: 40
State whether the following statement is true or false. With Windows XP, you cannot specify that files with certain file name extensions should always open in the same program?

a.     True
b.     False
Ans: a

oDesk Test Answer Search Engine Optimization Test Score 4.75

Question: 01
Google displays up to ------------------------ characters of a web pages title tag?

a) 56
b) 60
c) 66
d) 80
Answer: b) 60


Question: 02
What is the name of the search engine technology due to which a query for the word 'actor' will also show search results for related words such as actress, acting or act?

a) Spreading
b) Dilating
c) RSD (real time synonym detection)
d) Stemming
e) Branching
Answer: d) Stemming


Question: 03
State whether true or false:
The Yahoo Directory listing is a free service for commercial sites?

a) True 
b) False
Answer: a) True 


Question: 04
Which of the following statements is correct with regard to the description meta tag?

a) It should be about 50 characters in length
b) The description should not contain the keywords
c) If the meta description is not included, the search engines will use the meta keywords for information
d) Google uses the meta description to generate the search engine results pages
Answer: d) Google uses the meta description to generate the search engine results pages


Question: 05
Which of the following factors have an impact on the Google PageRank?

a) The total number of inbound links to a page of a web site 
b) The subject matter of the site providing the inbound link to a page of a web site
c) The text used to describe the inbound link to a page of a web site
d) The number of outbound links on the page that contains the inbound link to a page of a web.
Answer: a) The total number of inbound links to a page of a web site


Question: 06
While grading your website, Google gives credit to outbound links pointing to authority websites?

a) True
b) False
Answer: b) False


Question: 07
What is keyword density?

a) The number of times the keyword is used / (divided by) the total word count on page - (minus) the total words in HTML on the page
b) The number of times the keyword is used x (multiply by) the total word count on page.
c) The number of times the keyword is used in the page description
d) The number of times the keyword is used in the page title
e) The number of times the keyword is used / (divided by) the total word count on the page.
Answer: d) The number of times the keyword is used in the page title


Question: 08
The following robots meta tag directs the search engine bots:
<META NAME="robots" CONTENT="noindex,nofollow">

a) Not to index the homepage and not to follow the links in the page
b) Not to index the page and not to follow the links in the page
c) To index the page and not to follow the links in the page
d) Not to index the page but to follow the links in the page
Answer: b) Not to index the page and not to follow the links in the page


Question: 09
If your site is not appearing in Google search results because of some unethical SEO practices in the recent past,

a) Abandon and close your website permanently.
b) Modify the page contents, make them useful and relevant to the human users, and request Google to reconsider your site.
c) Start a PPC campaign to get your site included in the sponsored results.
d) It is better to discontinue the website and shift your WebPages to a fresh website with a new domain name.
Answer:
b) Modify the page contents, make them useful and relevant to the human users, and request Google to reconsider your site.
d) It is better to discontinue the website and shift your WebPages to a fresh website with a new domain name.



Question: 10
If you search for the term "iq test" in the Word Tracker keyword suggestion tool, will it return the number of independent searches for the term "iq"?

a) Yes
b) No
Answer: b) No


Question: 11
10 people do a web search. In response, they see links to a variety of web pages. Three of the 10 people choose one particular link. That link then has a -------- click through rate?

a) less than 30%
b) 30 percent
c) more than 30%
Answer: b) 30 percent


Question: 12
What is Anchor Text?

a) It is the main body of text on a particular web page
b) It is the text within the left or top panel of a web page
c) It is the visible text that is hyper linked to another page
Answer: c) It is the visible text that is hyper linked to another page


Question: 13
Which of the following facts about Alexa are correct?

a) Alexa provides free data on relative website visitor traffic
b) Alexa and Quantcast provide information on visitor household incomes
c) Alexa is biased towards US based traffic
d) Quantcast only tracks people who have installed the Quantcast toolbar
Answer: a) Alexa provides free data on relative website visitor traffic


Question: 14
Do search engines such as Google detect unnatural linking patterns by checking the Class C IP address of the page where the link to the website originates?

a) Yes
b) No
Answer: a) Yes


Question: 15
If you enter 'Help site:www.expertrating.com' in the Google search box, what will Google search for?

a) It will open up the Google help pages applicable to www.expertrating.com
b) It will find pages about help within www.expertrating.com
c) It will only find page titles about help within www.expertrating.com
d) It will direct you to the request page for re-indexing of www.expertrating.com
Answer:


Question: 16
What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?

a) Traffic jacking
b) Visitors Jacking
c) View Jacking
d) Page Jacking 
Answer: d) Page Jacking


Question: 17
Which of the following statements regarding website content are correct?

a) If you have two versions of a document on your website, Google recommends that you only allow the indexing of the better version
b) Linking to a page inconsistently does not affect the way Google views the page/s.
c) Syndicating your content could lead to Google viewing the material as duplicate
d) Placeholders for pages which do not have content are never viewed as duplicate content by Google
Answer: c) Syndicating your content could lead to Google viewing the material as duplicate


Question: 18
Which of the following statements about the Google Sitemap are correct:

a) Repeated submission of the Sitemap to Google could be penalized
b) It is possible to create and submit specialized Sitemaps to Google for Video and Mobile content
c) The Sitemap acceptable to Google follows an XML format
Answer: a) Repeated submission of the Sitemap to Google could be penalized


Question: 19
Which of the following statements about search engine optimization techniques are correct?

a) Making a keyword bold does not influence the way that the search engine looks at the keyword
b) Websites with deep linking are looked at favorably by search engines
c) search engine robots follow the first link they find to any particular page and they do not follow additional links to the same page
d) It is not a good idea to have the same anchor text for all inbound links as it could look automated to the search engines
Answer:
a) Making a keyword bold does not influence the way that the search engine looks at the keyword
b) Websites with deep linking are looked at favorably by search engines
d) It is not a good idea to have the same anchor text for all inbound links as it could look automated to the search engines




Question: 20
Some words, when followed by a colon, have special meanings to Yahoo. What is performed by the link: operator?

a) It shows all the outbound links from the URL
b) It shows how many pages of the site Yahoo is pointing to
c) It shows all the pages that point to that URL
d) It shows URLs with broken links
Answer: c) It shows all the pages that point to that URL


Question: 21
A) Hallway Page is used to:

a) Attract visitors from the search engines straight onto the Hallway Page
b) Organize the Doorway Pages
c) Help people navigate to different Doorway Pages
d) Enable search engine bots to index the Doorway Pages
Answer: d) Enable search engine bots to index the Doorway Pages


Question: 22
What will the following robots.txt file do?

User-agent: Googlebot
Disallow:/*?
User-agent: scooter
Disallow:

a) It will allow Google to crawl any of the dynamically generated pages. It will also allow the altavista scooter hot to access every page
b) It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages It will also disallow the altavista scooter hot from accessing any page
c) It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages. It will allow the altavista scooter bot to access every page
d) None of the ahove
Answer:
b) It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages It will also disallow the altavista scooter hot from accessing any page
c) It will disallow Google from crawling any of the dynamically generated pages. It will allow the altavista scooter bot to access every page



Question: 23
Which of the following conditions will Google treat favorably from the 'Relevancy' perspective?

a) The website offering products and services to the visitors country
b) A website that provides free content for the related keywords
c) Hidden keywords on the home page matching the search term
d) Image Alt tags on the home page matching the search term
Answer:
b) A website that provides free content for the related keywords
d) Image Alt tags on the home page matching the search term



Question: 24
How are site maps important for the search engine optimization process?

a) Site maps help the search engine editorial staff to quickly go through a website, hence ensuring quicker placement
b) Google gives credit to the websites having site maps. The GoogleBot looks for the keyword or title "Site Map" on the home page of a website.
c) Site maps help the search engine spider pick up more pages from the website
d) None of the above
Answer: c) Site maps help the search engine spider pick up more pages from the website


Question: 25
Which of the following statements about Google's technical and quality guidelines are true?

a) It is advantageous if your web server supports the If-Modified-Since HTTP header
b) If using dynamic pages, it helps to keep the parameters short and the number of them few
c) Avoid using robots.txt to prevent crawling of search results pages or other auto-generated pages, even if they don't add much value for users coming from search engines
d) Submitting new pages of your website at http://www.google.com/addurl.html as soon as they are online, helps to speed up indexing
Answer: d) Submitting new pages of your website at http://www.google.com/addurl.html as soon as they are online, helps to speed up indexing


Question: 26
Which of the following activities could be looked down upon by Google as per their quality guidelines?

a) Using automated website submission software
b) Loading pages with irrelevant links
c) Intentionally adding keywords to the TITLE tags and ALT attributes
d) Registering misspellings of well-known websites
Answer:
b) Loading pages with irrelevant links
c) Intentionally adding keywords to the TITLE tags and ALT attributes



Question: 27
What is the term for Optimization strategies that are in an unknown area of reputability/validity?

a) Red hat techniques
b) Silver hat techniques
c) Grey hat techniques
d) Shady hat techniques
Answer: c) Grey hat techniques


Question: 28
What is the main reason for the effectiveness of optimizing a webpage towards a long tail keyword search?

a) There are more long tail searches than shorter keyword queries
b) Search engines often pass on long tail searches to lesser known and new websites
c) Search engines do not pass on long tail search traffic to websites that rank high for shorter keyword searches
d) There are fewer websites that have targeted such keywords
Answer: a) There are more long tail searches than shorter keyword queries


Question: 29
Which of the following statements about FFA pages are true?

a) They are greatly beneficial to SEO
b) They are also called link farms
c) They are paid listings
d) They contain numerous inbound links
Answer: b) They are also called link farms


Question: 30
Are RSS/Atom feeds returned in Google's search results?

a) Yes
b) No
Answer: b) No


Question: 31
Which of the following statements is correct with regard to natural links?

a) They are two way links (reciprocal links)
b) They are from authority websites
c) They are voluntary in nature
d) They are from .edu or .gov extension websites
Answer: c) They are voluntary in nature


Question: 32
Google gives priority to themed inbound links.

a) True
b) False
Answer: a) True


Question: 33
Which of the following statements about RSS are correct?

a) It is a form of XML
b) tstands for Realtime streamlined syndication
c) It is a good way of displaying static information
d) It is a Microsoft technology
Answer: a) It is a form of XML


Question: 34
Which of the following can be termed as good keyword selection and placement strategies?

a) Targeting synonyms of the main keyword
b) Targeting the highest searched keywords only
c) Copying competitor keywords
d) Five or more keywords per page
Answer:
a) Targeting synonyms of the main keyword
d) Five or more keywords per page



Question: 35
Which of the following actions could get you banned by Google?

a) Hiding text on the webpage
b) Stuffing keywords on the webpage
c) Linking to sites banned by Google
d) None of the above
Answer: a) Hiding text on the webpage


Question: 36
What term is commonly used to describe the shuffling of positions in search engine results in between major updates?

a) Waves
b) Flux
c) Shuffling
d) Swaying
Answer: b) Flux


Question: 37
All major search engines are case sensitive?

a) True
b) False
Answer: b) False


Question: 38
While optimizing your website it is important to generate the right type of traffic, how does the Bounce Rate information help in this regard?

c) By letting you know the percentage of users who entered the website and then went on to visit additional pages
d) By letting you know the percentage of users who entered the website and then left without viewing any other page
e) By letting you know the percentage of users who decided to go back to the source from where they found your website
f) By letting you know the percentage of users who left your website within 10 seconds of viewing the first page
Answer: d) By letting you know the percentage of users who entered the website and then left without viewing any other page


Question: 39
What will happen if you type the words 'Certification -Networking' in the Google search box?

a) Google will find the web pages about Certification and also containing the word "Networking"
b) Google will find all the web pages containing the words "Certification" and "Networking"
c) Google will find all the web pages in which the words "Certification" and "Networking" appear together
d) Google will find the web pages about Certification that do not contain the word Networking 
Answer: d) Google will find the web pages about Certification that do not contain the word Networking

Question: 40
Search engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”) within the webpage. What are these common words called?

a) Barrier words
b) Non-indexable words
c) Slow words
d) Stop words
Answer: d) Stop words

oDesk Test Answer U.S. English Spelling Test (Latest)

Question 1 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Efficency
b. Efficentsy
c. Efficiensy
d. Efficiency
Answer: d. Efficiency


Question 2 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. The annual ----------- was ruined when a family of bears stole all the hotdogs?

a. barbecue
b. barbequeue
c. barbycue
d. barbcue
Answer: a. barbecue


Question 3 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Forfiet
b. Forfeit
c. Forefeit
d. Fourfit
Answer: b. Forfeit


Question 4 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Adress
b. Addrress
c. Addres
d. Address
Answer: d. Address


Question 5 of 40
Identify the misspelled word in the list below?

a. Parallel
b. Prevalent
c. Prejudice
d. Perserverance
Answer: d. Perserverance


Question 6 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Vacuum
b. Vaccuum
c. Vacumm
d. Vaccum
Answer: a. Vacuum


Question 7 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. The church members accused the cult of ---------- practices?

a. sacreligious
b. sacrelegious
c. sacrilegious
d. sacrilgious
Answer: c. sacrilegious


Question 8 of 40
Identify the misspelled word in the list below?

a. Fluorescent
b. Fullfil
c. Facsimile
d. Fictitious
Answer: b. Fullfil


Question 9 of 40
Identify the misspelled word in the list below?

a. Accomodate
b. Analyze
c. Acknowledgment
d. Asterisk
Answer: a. Accomodate


Question 10 of 40
Identify the misspelled word in the list below?

a. Hemorrhage
b. Harass
c. Hankerchief
d. Hypocrisy
Answer: c. Hankerchief


Question 11 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Temperamental
b. Tempermental
c. Temperamentle
d. Temparamental
Answer: a. Temperamental


Question 12 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Neccesary
b. Necessary
c. Neccessary
d. Necesary
Answer: b. Necessary


Question 13 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Embarassment
b. Embrassement
c. Embarrasment
d. Embarrassment
Answer: d. Embarrassment


Question 14 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Persue
b. Parsue
c. Persou
d. Pursue
Answer: d. Pursue


Question 15 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. The protesters hurled ----------- insults at us as we walked by?

a. vicous
b. vicious
c. vicoius
d. vicius
Answer: b. vicious


Question 16 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. He wrote ---------- on every topic from shoestrings to string theory?

a. prollifically
b. prolificaly
c. prollificaly
d. prolifically
Answer: d. prolifically


Question 17 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. My father does not believe in --------- , but my mother does?

a. reincanation
b. reincarenation
c. reincarnation
d. reincantation
Answer: c. reincarnation


Question 18 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. The judge granted the reluctant witness complete ----------- from prosecution for his part in the crime?

a. amnesty
b. amnasty
c. anmesty
d. emnesty
Answer: a. amnesty


Question 19 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Definitly
b. Definately
c. Defenitely
d. Definitely
Answer: d. Definitely


Question 20 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. Their relationship was plagued by ------------ problems?

a. perpetual
b. perpechual
c. purpetual
d. perptual
Answer: a. perpetual


Question 21 of 40
Identify the misspelled word in the list below?

a. Develop
b. Desciple
c. Dilemma
d. Discipline
Answer: b. Desciple


Question 22 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. No one knew what devious experiments the scientist conducted in his ---------------?

a. labretory
b. laboratary
c. laboratory
d. labratory
Answer: c. laboratory


Question 23 of 40
Identify the misspelled word in the list below?

a. Quixotic
b. Quite
c. Questionaire
d. Quarantine
Answer: c. Questionaire


Question 24 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word.
Sam ------------- a successful political campaign?

a. orchestraited
b. orchestrated
c. orchestreated
d. orcestrated
Answer: b. orchestrated


Question 25 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. The savvy dancer acted as a ---------- between the detective and the cabaret owner?

a. liasion
b. liaison
c. liasone
d. leason
Answer: b. liaison


Question 26 of 40
Identify the misspelled word in the list below?

a. Sophomore
b. Supersede
c. Susceptable
d. Spontaneous
Answer: c. Susceptable


Question 27 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Vengeance
b. Vengance
c. Vengents
d. Vengence
Answer: a. Vengeance


Question 28 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. Many would-be travelers were ----------- by the price of gas last summer?

a. flabergasted
b. flabberghasted
c. flabbergasted
d. flabbergashted
Answer: c. flabbergasted


Question 29 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Synonymous
b. Synonymus
c. Synonimous
d. Sinonymus
Answer: a. Synonymous


Question 30 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. He ----------- a summer house, an exercise bike, and a hamster in the divorce settlement?

a. accquired
b. ecquired
c. acquired
d. akquired
Answer: c. acquired


Question 31 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. Clara the cat simply chose to ignore the ----------- of our dog?

a. existence
b. existance
c. existense
d. existanse
Answer: a. existence


Question 32 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. The clown’s performance was -----------------, to say the least?

a. dissapointing
b. dissappointing
c. disapointing
d. disappointing
Answer: d. disappointing


Question 33 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Reminiscience
b. Reminiscence
c. Reminescence
d. Reminisense
Answer: b. Reminiscence


Question 34 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. The crowd ------------------- me on my acceptance into Mensa?

a. congradulated
b. congrachulated
c. congratulated
d. congratilated
Answer: c. congratulated


Question 35 of 40
Identify the misspelled word in the list below?

a. Dexterity
b. Dyeing
c. Dessecrate
Answer: c. Dessecrate


Question 36 of 40
Identify the misspelled word in the list below?

a. Stationery
b. Statutory
c. Sincerely
d. Sanctuery
Answer: d. Sanctuery


Question 37 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. --------------- animals feed almost exclusively on meat?

a. Carnivorus
b. Carnivorous
c. Carnivoures
d. Carnivoreus
Answer: b. Carnivorous


Question 38 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Restaureter
b. Restaurater
c. Restaurateur
d. Restourateur
Answer: c. Restaurateur


Question 39 of 40
Choose the correct spelling of the word from the options below?

a. Manoeuvar
b. Manouver
c. Maneuver
d. Manuver
Answer: c. Maneuver


Question 40 of 40
Complete the following sentence by choosing the correct spelling of the missing word. On the --------------- day of Christmas, Lucy was annoyed to find her yard full of noisy drummers drumming?

a. twelvth
b. twelfth
c. twelfeth
d. twelth
Answer: b. twelfth

oDesk Test Answer Search Engine Optimization Test (Latest)

Question: 01
State whether the following statement is true or false? A Sitemap provides a list of internal links to user accessible pages on a website.

Answer: a. True


Question: 02
All major search engines are case sensitive?

Answer: b. False


Question: 03
State whether true or false? The Yahoo Directory listing is a free service for commercial sites.

Answer: a. True


Question: 04
While grading your website, Google gives credit to outbound links pointing to authority websites?

Answer: b. False


Question: 05
What is Keyword Density?

Answer: d. The number of times the keyword is used in the page title


Question: 06
Which of the following statements about the Google Sitemap are correct:

Answer: a. Repeated submission of the Sitemap to Google could be penalized


Question: Question: 07
Which of the following factors does Google take into account while assessing whether or not a website is an authority website?

Answer: a. The frequency with which the content of the website is updated


Question: 08
What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?

Answer: d. Pagejacking


Question: 09
What term is commonly used to describe the shuffling of positions in search engine results in between major updates?

Answer: b. Flux


Question: 10
Which of the following URLs can the Google search engine spider?

Answer: e. All of the above


Question: 11
Do search engines such as Google detect unnatural linking patterns by checking the Class C IP address of the page where the link to the website originates?

Answer: a. Yes


Question: 12
Which of the following statement about FFA pages are true?

Answer: b. They are also called Link Farms


Question: 13
What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?

Answer: d. Page Jacking


Question: 14
What is the most likely time period required for getting a google page ranking?

Answer: d. More than 3 months


Question: 15
Which of the following can be termed as a good keyword selection and placement strategies?

Answer: a. Targeting synonyms of the main keyword, A & D


Question: 16
Some words, when followed by a colon, have special meanings to yahoo. What is performed by the link: Operator?

Answer: c. It shows all the pages that point to that url


Question: 17
Witch black hat SEO techniques are characterized by a method to deceive search engines, by detecting the search engine bot and "feeding" it with a different HTML code than the HTML actually served to users?

Answer: d. Cloaking


Question: 18
Why is it a bad idea from an SEO perspective to host free articles and write ups that are very common on the internet?

Answer: b. Because you could be penalized by search engines for using duplicate contents


Question: 19
What will happen if you type the word 'Certification-Networking' in the google search box?

Answer: c. Google will find ALL the web pages in which the words "Certification" and "Networking" appear together.


Question: 20
Which of the following factors does google take into account while accessing whether or not a website is an authority website?

Answer: c. The number of inbound natural links related to the website's theme (or keywords)


Question: 21
What is keyword density?

Answer: e. The number of times the keyword is used / (divided by) the total word count on the page.


Question: 22
Which of the following statement about FFA pages are true?

Answer: b. They are also called Link Farms


Question: 23
Which of the following factors contribute towards link popularity of a website?

Answer:
a.The number of websites that link to it
b.The number of pages of the website indexed by Google
c.The number of pages in the website
d.The quality of websites that link to it


Question: 24
Search engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”) within the web page. What are these common words called?

Answer: d. Stop words


Question: 25
What does the 301 server response code signify?

Answer: b. Moved Permanently


Question: 26
Which of the following activities could be looked down upon by Google as per their quality guidelines?

Answer:
b. Loading pages with irrelevant links
c. Intentionally adding keywords to the TITLE tags and ALT attributes


Question: 27
Which of the following statements about RSS are correct?

Answer: a. It is a form of XML


Question: 28
--------------- is usually the best web page to get linked to while receiving a themed in-bound link from another website?

Answer: d. The page which you would like to improve in the search engine rankings


Question: 29
Which of the following can be termed as good keyword selection and placement strategies?

Answer: d. ofive or more keywords per page


Question: 30
If your site is not appearing in Google search results because of some unethical SEO practices in the recent past ------------?

Answer: d. it is better to discontinue the website and shift your webpages to a fresh website with a new domain name.


Question: 31
Which of the following statements about search engine optimization techniques are correct:

Answer:
a. Making a keyword bold does not influence the way that the search engine looks at the keyword
b. Websites with deep linking are looked at favorably by search engines 


Question: 32
A Hallway Page is used to:

Answer: d. Enable search engine bots to index the Doorway Pages


Question: 33
Which of the following free tools/websites could help you identify which city in the world has the largest search for the keyword – “six sigma”?

Answer: c. Google Traffic Estimator, d. Google Trends


Question: 34
Which search engine technology prevents a website from appearing in numerous top positions in the search engine result pages?

Answer: d. Combing


Question: 35
How are site maps important for the search engine optimization process?

Answer: a. Site maps help the search engine editorial staff to quickly go through a website, hence c. Site maps help the search engine spider pick up more pages from the website


Question: 36
Google displays up to ------- characters of a webpage’s Title Tag?

Answer: d. 80


Question: 37
What does the 302 server response code signify?

Answer: d. The page has temporarily moved


Question: 38
Which of the following statements about google techinical and quality guidlines is  true?

Answer: a.Avoid using robot.txt to prevent crawling of search results pages or other auto- generated pages, even if they dont add much value for users coming from the search  engines.


Question: 39
What is the most likely time period required for getting a google page rank?

Answer: d.More Than 3 monts.


Question: 40
Which of the following is an ethical SEO Techique?

Answer: d. None of the above.

oDesk Test Answer Wordpress Test (Latest)

Question: 01
You want to schedule a backup of your site database but do not have enough permissions to access your host. Which of the following choices can help you perform this task?

Answer: b.  Install “wp database backup” plug-in.


Question: 02
Which of the following actions must be performed before upgrading WordPress?

Answer: f.   a, b, and c


Question: 03
Which of the following files must be deleted after installing WordPress?

Answer: d.   None of these files.


Question: 04
A possible way to install WordPress in your language is to--------------------?

Answer: a.   manually install language package or translate as necessary


Question: 05
Which of the following actions must you perform to move your site from “/wordpress” to “/blog/wordpress”?

Answer: c. Update the database.


Question: 06
On which of the following databases can WordPress be installed by default?

Answer: a.  MySQL


Question: 07
WordPress’s requirements are modest. At minimum, your server should support:

Answer: b. PHP version 4.3 or greater, MySQL version 4.0 or greater


Question: 08
Can you Override database values for your site URLs in wp-config.php?

Answer: a. Yes


Question: 09
After moving a WordPress site to a new host. If you changed your site’s URL. Do you have to update your posts and pages to correct paths to your uploaded media files?

Answer: a.  Yes


Question: 10
Is it able to run more than one site/blog from a single installation of WordPress?

Answer: a. Yes


Question: 11
What is the first action you need to take for enabling WordPress MU feature?

Answer: c.  Add this code to wp-config.php file: define( ‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true );


Question: 12
Which of the following actions must be performed before enabling the Network feature?

Answer: b.  Deactive your plugins


Question: 13
Is supper cache a built-in plugin of WordPress?

Answer: b.  No


Question: 14
After how many times did you enter an invalid password, your IP Address would be locked?

Answer: e.  no limit


Question: 15
Super Cache compression can cause problems if your server is ---------------?

Answer: c.  already compressing output using mod_deflate (on Apache) or PHP compression


Question: 16
Can you choose your username during the installation process from which version?

Answer: c.    3.0


Question: 17
Can you move your wp-config.php file to the parent directory without changing any settings?

Answer: b.  Yes, provided that you are installing WordPress in your web root directory (such as public_html). Otherwise, it is imposible.


Question: 18
Can you move your wp-content folder elsewhere or rename it to something else without changing any settings?

Answer: b.   No


Question: 19
A possible way to collect real-time statistics about traffic to a WordPress site is to:

Answer: b.use a plug-in


Question: 20
How can the use of html code in comments be disabled?

Answer: c.By changing the theme’s source code.


Question: 21
The date/time format of a WordPress site can be changed in ---------------------- ?

Answer: b.admin settings


Question: 22
--------------------- is a good way to improve the performance of a WordPress blog?
Answer: c.Installing the “wp super cache” plug-in


Question: 23
Which of the following blog sites can be imported into WordPress?

Answer: d.Opera


Question: 24
Which of the following actions must be performed to import data from WordPress.com?

Answer: c.   Login wordpress.com, then export data by export tool, and import a exported xml file to your site.


Question: 25
Which of the following data can you import from Blogger site?

Answer: c.Posts, comments, and users


Question: 26
Can you import content from joomla or mambo site into wordpress?

Answer: a.Yes


Question: 27
Can you import content from static HTML files into wordpress?

Answer: a.Yes


Question: 28
Which of the following actions must be fixed after importing data into wordpress?

Answer: d. All of above data


Question: 29
Can users change their avatar on profile setting panel?

Answer: b.No


Question: 30
A plug-in must be used in order to allow users to post flast or multimedia files?

Answer: A) True


Question: 31
The “function_exist()” function can be used to check whether a plug-in activated or not?

Answer: A) True


Question: 32
To manually make the sidebar widget ready, the user must ----------------?

Answer: B) Enable it in the admin settings


Question: 33
A theme’s source code must be changed manually in order to customize the admin login page?

Answer: B) False


Question: 34
Which of the following tasks must be performed to add a favicon icon to your site?

Answer: B) Add a favicon link to the theme’s header file or update the exising favicon icon link to the new one


Question: 35
How can a WordPress blog theme be used to display content in two coloumns?

Answer:
B) By changing the layout in the config file
D) By using two-columns theme


Question: 36
Which of the following options are true regarding Plug-ins in WorpPress?

Answer:
A) Plug-ins can be used to eliminate spam
C) Plug-ins can be used to integrate Twitter with a WordPress blog


Question: 37
How can a logo be placed on a WordPress header?

Answer: A) Manually add the logo to the source code


Question: 38
Which of the following is a good reason to delete the admin account?

Answer: A) Because other users know this admin name


Question: 39
Which of the following keywords can be defined as “Those useful ‘one-click‘ buttons that insert code for you?

Answer: A) Quicktags


Question: 40
Which of the following methods can be used to add Pagination to a WordPress site?

Answer: C) Using a plug-in


Question: 41
Which of the following methods can be used to enable posting via e-mail?

Answer: B) Configuring the feature in admin settings