Upwork Test Answer Total Quality Management Certification Test

Question: 01
Which of the following organizations has developed Self assessment guidelines for organizations?

a. EQFM
b. EFQM
c. MBNQA
d. ISO 9000
Answer: d. ISO 9000


Question: 02
What are appraisal costs?

a. The costs spent on preventing errors from happening in processes
b. The costs expended by an organization due to the errors that occur before the product or service is supplied to an organization's customer
c. The costs expended while assessing the output and while a review is being done to measure the processes
d. The costs expended by an organization when the customer receives unacceptable products or services
Answer: c. The costs expended while assessing the output and while a review is being done to measure the processes


Question: 03
Who all are involved in the implementation of Kaizen?

a. Top Management
b. Suppliers
c. Workers
d. Customers
Answer: a. Top Management, c. Workers


Question: 04
__________ is the planned organization wide activity, which includes documentation, to continually prevent quality problems?

a. Quality control
b. Quality assurance
c. Cost of quality
d. Quality planning
Answer: a. Quality control


Question: 05
Which of these is not true about a Matrix Diagram?

a. It is an analysis tool that compares relationships between two, three, or four sets of data
b. It gives information about the nature of correlation between the elements
c. It is used while comparing the efficiency and effectiveness of the options
d. It is a graphical representation of elements
Answer:


Question: 06
The tree diagram used in project planning is also called a _________.

a. Work Breakup Structure
b. Work Breakdown Structure
c. Working Breakdown Structure
d. Work Breakdown Setup
Answer:


Question: 07
Which of the following techniques was/ were created by Jiro Kawakita?

a. Pareto Charts
b. Affinity Diagrams
c. Kaizen
d. Tree Diagram
Answer: b. Affinity Diagrams


Question: 08
Which of these is not an example of the appraisal cost?

a. Product review
b. Product audits
c. Inspection tests for purchased stock
d. Final inspection
Answer: a. Product review


Question: 09
What does the ISO9001:2000 standard stand for?

a. Fundamentals and Vocabulary
b. Quality Management Systems - Guidelines for performance improvements
c. Quality Management Systems - Requirements
d. Environmental Management
Answer: b. Quality Management Systems - Guidelines for performance improvements


Question: 10
What is the formula to calculate expected productivity?

a. Outputs/Inputs
b. Inputs/Outputs
c. Actual output/ Resources actually consumed
d. Expected output/ Resources expected to be consumed
Answer: c. Actual output/ Resources actually consumed


Question: 11
What does C stand for in the acronym PDCA?

a. Control
b. Check
c. Communicate
d. Coordinate
Answer: a. Control


Question: 12
Which of these is an example of the prevention cost?

a. Process audits
b. Reinspection
c. Product replacements
d. Quality planning
Answer: c. Product replacements


Question: 13
How is the 'Slack time' for an event in an Activity Network Diagram calculated?

a. It is found out by calculating the difference between the latest times and earliest times for a given event
b. It is found out by calculating the sum of the latest times and earliest times for a given event
c. It is found out by calculating the latest finish a task can conclude with
d. None of the above
Answer:


Question: 14
When should prioritization matrices be used?

a. When vital root causes have still not been recognized
b. When less than three issues have to compared, especially when some issues are objective
c. When the resources for the progress are limited and only a vital few activities must be focused upon
d. None of the above is correct
Answer:


Question: 15
ISO 9000 is an international standard on ____________?

a. maintaining the right amount of quality costs
b. good management practices
c. the quality management tools
d. the decorum to be followed in organizations
Answer: b. good management practices


Question: 16
Which is the kind of audit where an internal party makes an assessment of any internal department or supplier against some internally defined set standards or some externally recognized quality standards?

a. First Party Audit
b. Second Party Audit
c. Independent Third Party Audit
Answer:


Question: 17
Which of these is not a basic concept of distribution?

a. Severity
b. Location
c. Spread
d. Shape
Answer: a. Severity


Question: 18
State whether True or False.
The term Supply Chain Management was invented by Keith Oliver.

a. True
b. False
Answer: a. True


Question: 19
Which of the following should be implemented by construction Companies to ensure a more effective management for quality?

a. QFD
b. QPD
c. Systems approach
d. BPR
Answer: a. QFD


Question: 20
Which of the following performance measures indicates whether the defined goal is achieved through utilization of minimum or planned resources?

a. Effectiveness
b. Efficiency
c. Productivity
d. Quality
Answer: d. Quality


Question: 21
What does MBNQA stand for?

a. Malcolm Baldrige National Quality Award
b. Matthew Baldrige National Quality Award
c. Management Bureau National Quality Award
d. Malcolm Baldrige Natural Quality Award
Answer: a. Malcolm Baldrige National Quality Award


Question: 22
For which of the following problems are quality costs data used?

a. For analysis of problems
b. For budgeting
c. For measurement of processes
d. All of the above
e. None of the above
Answer: e. None of the above


Question: 23
Why are affinity diagrams used?

a. To represent the ideas that are liked by all the solution-seekers
b. To represent the brainstormed ideas
c. To represent the data that is troublesome
d. All of the above
Answer: d. All of the above


Question: 24
State whether True or False.
Interrelationship Diagrams/Diagraphs can be used as a means of organizing disjointed ideas.

a. True
b. False
Answer:


Question: 25
Pareto Analysis is also known as the ________ rule.

a. 20/80
b. 70/30
c. 30/70
d. 80/20
Answer:


Question: 26
Which of these is not one of the seven key areas required by organizations to prove their mettle in before applying for the MBQNA?

a. Leadership
b. Customer focus
c. Quality management
d. Human resource focus
Answer: d. Human resource focus


Question: 27
What is the formula to calculate RPN?

a. Location x Spread x Shape
b. LF - EF
c. LS - ES
d. Severity x Probability x Detection
Answer:


Question: 28
Arrange the steps for self assessment in the correct order.

a)Define means for collection of relevant data
b)Identify strength areas of improvement
c)Plan the objective of self assessment and the scope of assessment
d)Assess the data
e)Define action plan to overcome areas of improvement
Answer:


Question: 29
What is benchmarking?

a. A structured process for planning the design of a new product or service or for redesigning an existing one
b. Assessing one's performance but in terms of the performance of the competitors
c. A business performance improvement tool that exposes waste and makes continuous improvement possible
d. A tool which is used to measure the digression from the mean, or the deviation from the desired goal or target
Answer: c. A business performance improvement tool that exposes waste and makes continuous improvement possible


Question: 30
State whether True or False.
The costs of quality are the same as that of profitability.

a. True
b. False
Answer: a. True


Question: 31
Which of the following thinkers developed the technique of Poka Yoke?

a. Kaoru Ishikawa
b. Shigeo Shingo
c. Phil Crosby
d. Joseph Juran
Answer:


Question: 32
Which of these is not a cost of quality?

a. Appraisal cost
b. Prevention cost
c. Detection cost
d. Failure cost
Answer: d. Failure cost


Question: 33
Which of these is not one of the four elements of the process of manufacturing?

a. Testing the product
b. Designing the product
c. The labor put in
d. The equipment used
Answer:


Question: 34
What is the formula to calculate efficiency?

a. resources actually used/resources planned to be used x 100%
b. outputs/inputs
c. expected output/ resources expected to be consumed
d. actual output/ resources actually consumed
Answer:


Question: 35
__________ is a process in which the entire scope of the process is changed or redesigned backed by an organizational change.

a. Quality Function Deployment
b. Business Process Reengineering
c. Company wide quality control
d. Statistical Process Control
Answer:


Question: 36
Which of these is not one of the 'four absolutes' given by Phil Crosby?

a. The system of quality is appraisal, not prevention
b. The definition of quality is conformance to requirements
c. The quality performance standard is zero defects
d. The measurement of quality is the price of non-conformance
Answer:


Question: 37
Which of the following mechanisms prevent a mistake from being made?

a. Pareto principle
b. Histogram
c. Poka Yoke
d. Arrow Diagram
Answer:


Question: 38
Who among the following created the Fishbone diagram?

a. Shigeo Shingo
b. Phil Crosby
c. William Edwards Deming
d. Kaoru Ishikawa
Answer:


Question: 39
A flowchart is a _________ representation of the flow in a process.

a. mathematical
b. tabular
c. pictorial
d. none of the above
Answer:


Question: 40
Which of these is not a part of the quality trilogy given by Joseph Juran?

a. Quality planning
b. Quality assurance
c. Quality control
d. Quality improvemen
Answer: b. Quality assurance

[ You may also see the another Upwork skill test >> Upwork Management Skill Test Questions ]

Don't Miss A Single Updates

Remember to check your email account to confirm your subscription.

Blogger
Disqus
Post a comment ➜

No Comment