Upwork Test Answer Game Programming Skill Test Part 01

Upwork Test Answers of Game Programming Skill Test Part 01Question: 01
What is a resource manager?

a. A system to free objects in a game
b. A system to add objects to a game
c. A system to load and free resources in a game
d. A system to simplify access to various resources in a game
e. A system to increase the loading speed
Answer: a. A system to free objects in a game


Question: 02
Which one in the following list is the usual correct game design for sound?

a. Music is played on the left speaker while sound effects are on the right one.
b. Music is played on the right speaker while sound effects are on the left one.
c. Music is played in stereo and sound effects are mixed above it.
d. None of the above
Answer: c. Music is played in stereo and sound effects are mixed above it.


Question: 03
What is a state machine?

a. A programming language
b. A model of behavior composed of a finite number of states
c. A model of behavior composed of an infinite number of states
d. None of the above
Answer: b. A model of behavior composed of a finite number of states


Question: 04
What is pathfinding?

a. An algorithm used to find a route between A and B
b. An algorithm used to upload data rapidly
c. A client to server connection
d. None of the above
Answer: a. An algorithm used to find a route between A and B


Question: 05
What is a quadric?

a. A 3D object which is hard coded
b. A D-dimensional hyper-surface defined as the locus of the zeros of a quadratic polynomial
c. A 3D object evaluated using tesselation
d. None of the above.
Answer: b. A D-dimensional hyper-surface defined as the locus of the zeros of a quadratic polynomial


Question: 06
What is texture mapping?

a. A  technique to place a texture at a certain position
b. A method to create textures
c. A method to apply textures to a 3D model
d. A technique to adjust the perspective of textures
Answer: ----


Question: 07
What is a singleton?

a. A design pattern that uses only static object methods
b. A design pattern that uses only non-static object methods
c. A design pattern that is used to restrict the instantiation of a class to one object
d. None of the above
Answer: c. A design pattern that is used to restrict the instantiation of a class to one object


Question: 08
What is network endianess?

a. big endian
b. little endian
c. vax endian
d. None of the above
Answer: d. None of the above


Question: 09
What is a particle system?

a. A technique consisting in using small chunks of memory
b. A technique to simulate certain phenomena like fire, smoke or dust
c. A rendering technique
d. A technique for generating particles
Answer: b. A technique to simulate certain phenomena like fire, smoke or dust
              d. A technique for generating particles



Question: 10
The fundamental idea behind particles is that they are immune to physics laws (collisions, ...).

a. True
b. False
Answer: ----


Question: 11
The UDP is an acknowledged protocol.

a. True
b. False
Answer: b. False


Question: 12
How many layers are there in the OSI model?

a. 1
b. 3
c. 5
d. 7
e. 9
Answer: d. 7


Question: 13
What is back buffer?

a. It is a rendering mode for full screen interface
b. It is a graphic abstraction layer for rendering
c. It is a 3D display technology
d. It is the drawing target buffer in a double buffering system
e. None of the above
Answer: b. It is a graphic abstraction layer for rendering


Question: 14
What is the base component of a 3D model?

a. Lines
b. Vertices
c. Surfaces
d. Cubes
e. Spheres
Answer: a. Lines


Question: 15
In a networked game, the client can be coded in C while the server is coded in Ruby.

a. True
b. False
Answer: b. False


Question: 16
A UDP client sends a packet to a server on port 80. The server responds using port 50'234 as source port. What will the result be?

a. It will always work.
b. The response packet might be blocked by state-full firewalls.
c. The server will crash when trying to use a different port.
d. None of the above
Answer: a. It will always work.


Question: 17
Which of the following is a good design?

a. Uploading a complete texture to the GPU for each frame
b. Uploading the texture once and, if part of it changes, uploading the changed sub textures
c. Uploading the texture once,and then, if it changes, uploading it again
d. Not using any texture for unfiltered images but drawing directly from the CPU at each frame (e.g. glDrawPixels)
Answer: c. Uploading the texture once,and then, if it changes, uploading it again


Question: 18
What is true regarding lossy compression?

a. It has lower compression ratio than lossless compression
b. Compressing data and then decompressing it retrieves the same data
c. Compressing data and then decompressing it retrieves data that may well be different from the original
d. It removes most of the inaudible sounds to provide better compression
Answer: c. Compressing data and then decompressing it retrieves data that may well be different from the original
             d. It removes most of the inaudible sounds to provide better compression


Question: 19
What does bump mapping do?

a. It flattens a texture
b. It adds a relief effect to a texture
c. It adds minor displacements to a surface
d. None of the above.
Answer: b. It adds a relief effect to a texture
             c. It adds minor displacements to a surface



Question: 20
What is a data structure?

a. A list of values with names associated to them
b. An object array
c. An event list
d. None of the above
Answer: d. None of the above


Question: 21
What is HDRR?

a. The application of multiple textures
b. The rendering of 3D scenes by using lighting calculations done in a larger dynamic range
c. A fast path to copy vertices to the video card
d. None of the above
Answer: b. The rendering of 3D scenes by using lighting calculations done in a larger dynamic range


Question: 22
What are the differences between anisotropic filtering and trilinear filtering?

a. Anisotropic filtering gives a better quality than trilinear filtering
b. Trilinear gives a better quality than Antisotropic filtering
c. Anisotropic filtering performs a linear interpolation
d. Trilinear filtering doesn't take the angle of vision into account
e. Trilinear filtering needs more bandwidth than anisotropic filtering
Answer: c. Anisotropic filtering performs a linear interpolation


Question: 23
What is mipmapping?

a. A technique to increase the quality of textures
b. A technique that decreases or increases the resolution of a texture depending on the distance between the point of view and the textured object
c. A technique to resize textures
d. A technique to apply textures
Answer: b. A technique that decreases or increases the resolution of a texture depending on the distance between the point of view and the textured object
             c. A technique to resize textures



Question: 24
What is the usual MTU for ethernet networks?

a. 1000
b. 1500
c. 2030
d. 9000
Answer: b. 1500


Question: 25
What is true regarding DirectX and OpenGL?

a. DirectX is a collection of API for games programming.
b. DirectX is much faster than OpenGL.
c. DirectX is more frequently used in professional graphics.
d. OpenGL is an open standard.
e. OpenGL is multi-platform.
Answer: a. DirectX is a collection of API for games programming.
             d. OpenGL is an open standard.
             e. OpenGL is multi-platform.



Question: 26
What is a physics engine?

a. A piece of code regulating 3D models
b. A simulation using Newtonian physics models
c. A visual effect
d. None of the above
Answer: b. A simulation using Newtonian physics models


Question: 27
What is double buffering?

a. A technique to minimize flickering
b. A technique to make rendering faster
c. An image loading technique
d. None of the above
Answer: a. A technique to minimize flickering


Question: 28
What is a GPU?

a. A random number generator
b. A dedicated graphic processor
c. A special memory used for network buffers
d. None of the above
Answer: b. A dedicated graphic processor


Question: 29
Why is the TCP protocol considered a reliable protocol?

a. Because it is widely used
b. Because it is acknowledged by routers
c. Because it is acknowledged by both peers
d. TCP is not reliable, UDP is
e. None of the above
Answer: c. Because it is acknowledged by both peers


Question: 30
What is a vertex buffer object?

a. An OpenGL extension that provides methods for uploading data to a video device for non-immediate-mode rendering
b. A Direct3D extension that provides methods for uploading data to a video device for non-immediate-mode rendering
c. A particle engine
d. None of the above
Answer: a. An OpenGL extension that provides methods for uploading data to a video device for non-immediate-mode rendering


Question: 31
What is the Gilbert-Johnson-Keerthi algorithm used for?

a. Collision detection
b. Texture uploading
c. File compression
d. Network priority queue
Answer: a. Collision detection


Question: 32
Shadow volumes use per-pixel lighting.

a. True
b. False
Answer: a. True


Question: 33
What is Havok Physics?

a. A physics SDK created by Havok
b. A special way to handle game physics with quaternion
c. A collision detection algorithm
d. None of the above
Answer: c. A collision detection algorithm


Question: 34
What is the following 4x4 matrix called?


1 0 0 0
0 1 0 0
0 0 1 0
0 0 0 1

a. Unary matrix
b. Normalized matrix
c. Identity matrix
d. Reverse matrix
e. None of the above
Answer: c. Identity matrix


Question: 35
Which ones in the following file format list are lossless file formats?

a. FLAC
b. mp3
c. aac
d. aiff
e. ogg
Answer: a. FLAC and d. aiff


Question: 36
What's an asset?

a. Money needed to fund the game
b. A compressed file
c. Everything that is used in a game (sounds, textures, sprites...).
d. None of the above
Answer: c. Everything that is used in a game (sounds, textures, sprites...).


Question: 37
What are shadow volumes?

a. Shadow volumes are a technique used in 3D computer graphics to add shadows to a rendered scene.
b. Shadow volumes are a fast way to add shadows to a 3D scene.
c. Shadow volumes are a very slow way to add shadows to a 3D scene.
d. None of the above.
Answer: a. Shadow volumes are a technique used in 3D computer graphics to add shadows to a rendered scene.


Question: 38
How much memory will an 8 bit per channel RGBA texture of 256x256 pixels take?

a. 2Mbytes
b. 2Mbit
c. 2Moctet
d. 2Kbytes
Answer: b. 2Mbit


Question: 39
What is a cross product?

a. The product of two floats
b. The product of two vectors
c. The product of two matrices
d. The product of two ints
e. None of the above
Answer: b. The product of two vectors


Question: 40
What is a bones system?
a. A technique in modeling to animate a 3D model
b. A skeleton used for the animation of a 3D model
c. A skeletal animation
d. A technique to create a 3D model
Answer: ----


[ You can see another post for getting top score in Upwork exam >> Upwork Test Answer Game Programming Concepts Skill Test Part 02 ]

Don't Miss A Single Updates

Remember to check your email account to confirm your subscription.

Blogger
Disqus
Post a comment ➜

No Comment