Upwork Test Answer CSS Skill Test (Latest)

Upwork Test Answers of CSS Skill Test (Latest)Question: 01
Which of the given options is/are equivalent to the following rule? DIV { line-height: 1.2; font-size: 10pt }
a. DIV { line-height: 1.2em; font-size: 10pt }
b. DIV { line-height: 12em; font-size: 10pt }
c. DIV { line-height: 120%; font-size: 10pt }
d. DIV { line-height: 20%; font-size: 10pt }
e. DIV { line-height: 80%; font-size: 10pt }
Answer: a. and b.


Question: 02
The sans-serif generic font-family is characterized by:
a. finish strokes, flared or tapering ends, or actual serifed endings.
b. stroke endings that are plain without any flaring, cross stroke, or other ornamentation.
c. either join strokes or other cursive characteristics beyond those of italic typefaces.
d. primarily decorate the characters while still containing their representations.
Answer: b.


Question: 03
Which of the following properties allow percentages in their value fields?
a. font-size
b. font-variant
c. font-weight
d. line-height
Answer: b. and c.


Question: 04
Which of the following styles is valid?
a. border: “none”;
b. border= “none”;
c. border: none;
d. border= none;
e. None of the above
Answer: c. border: none;


Question: 05
Which of the following property doesn’t take up space?
a. outline
b. border
c. Both a and b
Answer: c. Both a and b


Question: 06
Can a percentage value be given in a ruby-align property?
a. Yes
b. No
Answer: b. No


Question: 07
What will happen if the cursor property value is set to none?
a. The default cursor will be displayed.
b. No cursor will be displayed.
c. A pointer cursor will be displayed.
d. A text cursor will be displayed.
Answer: b. No cursor will be displayed.


Question: 08
What is the range of values (in decimal notation) that can be specified in the RGB color model?
a. 0 to 256
b. 0 to 255
c. -250 to 250
d. -255 to 255
Answer: b. 0 to 255


Question: 09
The color in three digit RGB notation is #fb0. What will be its equivalent six digit color code?
a. #fb0fb0
b. #ffbb00
c. #fbfb00
d. None of the ab
Answer: b. #ffbb00


Question: 10
backface-visibility:hidden; will this property hide the back side of a transformed div element?
a. Yes
b. No
Answer: a. Yes


Question: 11
What will happen if the pause property is used as follows? h2 { pause: 40s 60s }
a. pause-before will be set to 40 seconds and pause-after will be set to 60 seconds.
b. pause-after will be set to 40 seconds and pause-before will be set to 60 seconds.
c. pause-after and pause-before will be set to 40 seconds.
d. pause-after and pause-before will be set to 60 seconds.
Answer: a. pause-before will be set to 40 seconds and pause-after will be set to 60 seconds.


Question: 12
Read the following:

@page rotated {size: landscape}
TABLE {page: rotated; page-break-before: right}

What will this code do?

a. It will put all tables on a right-hand side landscape page.
b. It will rotate the page if the table is positioned at the right side.
c. It will keep the table in the landscape position and rotate the page.
d. None of the above
Answer: a. It will put all tables on a right-hand side landscape page.


Question: 13
Which of the following properties specifies the minimum number of lines of a paragraph that must be left at the bottom of a page?
a. orphans
b. widows
c. bottom
d. overflow
e. None of the above
Answer: a. orphans


Question: 14
What is the problem in the following style sheet?

@import “style.css”;
@media print
{
@import “print-main.css”;
BODY { font-size: 10pt }
}
h1 {color: red }

a. Two style sheets can’t be included with @import.
b. The body tag can’t be included inside @media.
c. @import rule is invalid since it occurs inside a @media block.
d. It is valid.
Answer: c. @import rule is invalid since it occurs inside a @media block.


Question: 15
A/An -------- is defined with ‘grid-columns’, ‘grid-rows’ properties.
a. Explicit grid
b. Natural grid
c. Default grid
d. None of the above
Answer: a. Explicit grid


Question: 16
Which of the following are not valid values for the target-new property?
a. window
b. tab
c. none
d. parent
e. current
Answer: d. and e.


Question: 17
Which of the following styles is not valid for an image?
a. img { float= left }
b. img { float: left here }
c. img { background: “black” }
d. img { border-width: 10 }
e. All of the above
Answer: a. img { float= left }


Question: 18
What is the initial value of the marquee-speed property?
a. slow
b. normal
c. fast
d. none
Answer: b. normal


Question: 19
What is the default value of the transform property in CSS3?
a. 50% 50%
b. 0% 0%
c. 100% 100%
d. none
Answer: d. none


Question: 20
Which of the following value of the white-space property will set the value of white-space-collapse to “preserve” and value of the text-wrap to “none”?
a. normal
b. pre
c. nowrap
d. pre-wrap
e. pre-line
Answer: c. nowrap


Question: 21
Which of the following is not a user interface element fragment selector?
a. value
b. choices
c. default
d. repeat-item
e. repeat-index
Answer: c. default


Question: 22
If the nav-index property of textbox1 is set to 10, that of textbox2 to 5 and that of textbox3 to 8, what will be the navigation order?
a. textbox1, textbox2 ,textbox3
b. textbox2, textbox3 ,textbox1
c. textbox3, textbox2 ,textbox1
d. textbox1, textbox3 ,textbox2
Answer: b. textbox2, textbox3 ,textbox1


Question: 23
What is the initial value of the opacity property?
a. 0
b. 1
c. normal
d. none
Answer: b. 1


Question: 24
Which of the following option does NOT exist in media groups available in CSS3?
a. continuous or paged
b. visual or tactile
c. grid or bitmap
d. braille or screen
Answer: d. braille or screen


Question: 25
What is the initial value of the text-align property?
a. start
b. end
c. left
d. right
e. center
f. justify
Answer: a. start


Question: 26
Which of the given rules would result in an object being rendered as above?

a. div { content: ’1′ }
div::before { content: ’2′; }
div::before::before { content: ’3′; }

b. div { content: ’3′ }
div::before { content: ’2′; }
div::before::before { content: ’1′; }

c. div { content: ’1′ }
div::before { content: ’2′; }
div::before(2) { content: ’3′; }

d. div { content: ’3′ }
div::before { content: ’2′; }
div::before(2) { content: ’1′; }
Answer: a.


Question: 27
You want to set the image resolution to 300dpi irrespective of the resolution of the image. Which of the following codes will be used?
a. img { image-resolution: auto }
b. img { image-resolution: auto, 300dpi }
c. img { image-resolution: 300dpi }
d. None of the above
Answer: c. img { image-resolution: 300dpi }


Question: 28
If you set the value of the speak property to digits, how would 22 be spoken?
a. twenty two
b. two two
c. twenty and two
d. four
Answer: b. two two


Question: 29
Which of the following does not apply to external styles?
a. Clean separation of design and content
b. Minimal code duplication
c. Highest priority
d. Reduced page download time
Answer: c. Highest priority


Question: 30
To which of the following elements can the min-width property not be applied?
a. button
b. span
c. table new
Answer: c. table new


Question: 31
If the following rule is used, what will be the output? :focus,:active { outline-offset: 10px }
a. The focus outline will appear at a distance of 10 pixels from the active element.
b. The width of the focus outline will be 10 pixels.
c. No outline will be shown.
Answer: a. The focus outline will appear at a distance of 10 pixels from the active element.


Question: 32
Which of the following rules is equivalent to the em { color: rgb(255,0,0) } style?
a. em { color: rgb(300,0,0) }
b. em { color: rgb(255,-10,0) }
c. em { color: rgb(110%, 0%, 0%) }
d. em { color: rgb(100%, 0%, 0%) }
e. All of the above
Answer: e. All of the above


Question: 33
What is the initial value of the animation-iteration-count property?
a. 0
b. 1
c. 5
d. None
Answer: b. 1


Question: 34
What will happen if the following style declaration is applied to an element? p { margin: 3em 2em }
a. The top and the bottom margins will be 3em and the left and the right margins will be 2em.
b. The top and the bottom margins will be 2em and the left and the right margins will be 3em.
c. The top and the left margins will be 3em and the bottom and the right margins will be 2em.
d. The top and the right margins will be 2em and the bottom and the left margins will be 3em.
Answer: a.


Question: 35
What will happen if the following style declaration is used in the given HTML code?

<style type=”text/css”>
div.container
{
width:38em;
border:1em solid black;
}
div.split
{
box-sizing:border-box;
width:50%;
border:1em silver ridge;
float:left;
}

HTML code:

<div class=”container”>
<div class=”split”>Box 1.</div>
<div>Box 2.</div>
</div>

a. Two boxes will be stacked one on another.
b. Box 1 will be on the left hand side and Box 2 will be on the right hand side horizontally.
c. Box 2 will be on the left hand side and Box 1 will be on the right hand side horizontally.
d. Both boxes will overlap each other.
Answer: b.


Question: 36
Which of the following is the initial value for the column-fill property?
a. auto
b. balance
c. none
Answer: b. balance


Question:37
If you are using the white-space-collapse property with value collapse, what will be the output of the following string?

John leads his team to the victory, but fails to reach the   finals.

a. Johnleadshisteamtothevictory,butfailstoreachthefinals.
b. John leads his team to the victory, but fails to reach the finals.
c. John leads his team to the         victory, but fails to reach the   finals.
d. John leads his team to thevictory, but fails to reach thefinals.
Answer: a. Johnleadshisteamtothevictory,butfailstoreachthefinals.


Question: 38
What effect does the following rule have?

div { grid-rows: 4em (0.25em 1em); }

a. It creates rows with 4em height.
b. It creates a header row with 4em height and alternative rows with 0.25em width and 1em heights.
c. It creates a header row with 4em height and alternative rows with 0.25em and 1em heights.
d. It creates a header row with 4em width and alternative rows with 0.25em width and 1em heights.
Answer: c.


Question: 40
What is the initial value of the hyphens property?
a. none
b. manual
c. auto
d. default
Answer: b. manual

Don't Miss A Single Updates

Remember to check your email account to confirm your subscription.

Blogger
Disqus
Post a comment ➜

No Comment