Upwork Test Answer Search Engine Optimization Test (Latest)

Question: 01
State whether the following statement is true or false? A Sitemap provides a list of internal links to user accessible pages on a website.

Answer: a. True


Question: 02
All major search engines are case sensitive?

Answer: b. False


Question: 03
State whether true or false? The Yahoo Directory listing is a free service for commercial sites.

Answer: a. True


Question: 04
While grading your website, Google gives credit to outbound links pointing to authority websites?

Answer: b. False


Question: 05
What is Keyword Density?

Answer: d. The number of times the keyword is used in the page title


Question: 06
Which of the following statements about the Google Sitemap are correct:

Answer: a. Repeated submission of the Sitemap to Google could be penalized


Question: Question: 07
Which of the following factors does Google take into account while assessing whether or not a website is an authority website?

Answer: a. The frequency with which the content of the website is updated


Question: 08
What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?

Answer: d. Pagejacking


Question: 09
What term is commonly used to describe the shuffling of positions in search engine results in between major updates?

Answer: b. Flux


Question: 10
Which of the following URLs can the Google search engine spider?

Answer: e. All of the above


Question: 11
Do search engines such as Google detect unnatural linking patterns by checking the Class C IP address of the page where the link to the website originates?

Answer: a. Yes


Question: 12
Which of the following statement about FFA pages are true?

Answer: b. They are also called Link Farms


Question: 13
What is the illegal act of copying of a page by unauthorized parties in order to filter off traffic to another site called?

Answer: d. Page Jacking


Question: 14
What is the most likely time period required for getting a google page ranking?

Answer: d. More than 3 months


Question: 15
Which of the following can be termed as a good keyword selection and placement strategies?

Answer: a. Targeting synonyms of the main keyword, A & D


Question: 16
Some words, when followed by a colon, have special meanings to yahoo. What is performed by the link: Operator?

Answer: c. It shows all the pages that point to that url


Question: 17
Witch black hat SEO techniques are characterized by a method to deceive search engines, by detecting the search engine bot and "feeding" it with a different HTML code than the HTML actually served to users?

Answer: d. Cloaking


Question: 18
Why is it a bad idea from an SEO perspective to host free articles and write ups that are very common on the internet?

Answer: b. Because you could be penalized by search engines for using duplicate contents


Question: 19
What will happen if you type the word 'Certification-Networking' in the google search box?

Answer: c. Google will find ALL the web pages in which the words "Certification" and "Networking" appear together.


Question: 20
Which of the following factors does google take into account while accessing whether or not a website is an authority website?

Answer: c. The number of inbound natural links related to the website's theme (or keywords)


Question: 21
What is keyword density?

Answer: e. The number of times the keyword is used / (divided by) the total word count on the page.


Question: 22
Which of the following statement about FFA pages are true?

Answer: b. They are also called Link Farms


Question: 23
Which of the following factors contribute towards link popularity of a website?

Answer:
a.The number of websites that link to it
b.The number of pages of the website indexed by Google
c.The number of pages in the website
d.The quality of websites that link to it


Question: 24
Search engines do not index some common words (such as “or”, “and”, “when”, and “in”) within the web page. What are these common words called?

Answer: d. Stop words


Question: 25
What does the 301 server response code signify?

Answer: b. Moved Permanently


Question: 26
Which of the following activities could be looked down upon by Google as per their quality guidelines?

Answer:
b. Loading pages with irrelevant links
c. Intentionally adding keywords to the TITLE tags and ALT attributes


Question: 27
Which of the following statements about RSS are correct?

Answer: a. It is a form of XML


Question: 28
--------------- is usually the best web page to get linked to while receiving a themed in-bound link from another website?

Answer: d. The page which you would like to improve in the search engine rankings


Question: 29
Which of the following can be termed as good keyword selection and placement strategies?

Answer: d. ofive or more keywords per page


Question: 30
If your site is not appearing in Google search results because of some unethical SEO practices in the recent past ------------?

Answer: d. it is better to discontinue the website and shift your webpages to a fresh website with a new domain name.


Question: 31
Which of the following statements about search engine optimization techniques are correct:

Answer:
a. Making a keyword bold does not influence the way that the search engine looks at the keyword
b. Websites with deep linking are looked at favorably by search engines 


Question: 32
A Hallway Page is used to:

Answer: d. Enable search engine bots to index the Doorway Pages


Question: 33
Which of the following free tools/websites could help you identify which city in the world has the largest search for the keyword – “six sigma”?

Answer: c. Google Traffic Estimator, d. Google Trends


Question: 34
Which search engine technology prevents a website from appearing in numerous top positions in the search engine result pages?

Answer: d. Combing


Question: 35
How are site maps important for the search engine optimization process?

Answer: a. Site maps help the search engine editorial staff to quickly go through a website, hence c. Site maps help the search engine spider pick up more pages from the website


Question: 36
Google displays up to ------- characters of a webpage’s Title Tag?

Answer: d. 80


Question: 37
What does the 302 server response code signify?

Answer: d. The page has temporarily moved


Question: 38
Which of the following statements about google techinical and quality guidlines is  true?

Answer: a.Avoid using robot.txt to prevent crawling of search results pages or other auto- generated pages, even if they dont add much value for users coming from the search  engines.


Question: 39
What is the most likely time period required for getting a google page rank?

Answer: d.More Than 3 monts.


Question: 40
Which of the following is an ethical SEO Techique?

Answer: d. None of the above.

Don't Miss A Single Updates

Remember to check your email account to confirm your subscription.

Blogger
Disqus
Post a comment ➜

No Comment